» in english

YRITYSTIEDOT

 

HISTORIAA

Hj. Jousi Oy:n perusti vuonna 1914 nykyisen toimitusjohtajan Heikki Jousin isoisä Hjalmar Jousi. Yritys oli kuitenkin toiminut jo muutama vuosi aiemmin paperituotteiden "pientavarakauppana" sekä kenkävoide- ja teknillisenä tehtaana.

Vuosikymmen myöhemmin Hj. Jousi Oy muuttui albumi-, salkku- ja kotelotehtaaksi valmistaen mm. selluloidituotteita ja valokuvakehyksiä. Vuonna 1930 tehtaalle perustettiin käsilaukkuosasto ja Turkuun sekä Helsinkiin avattiin käsilaukkuliikkeet.

Vuosi 1938 oli merkittävä vuosi Hj. Jousi Oy:n historiassa, sillä silloin aloitettiin ensimmäisten bakeliittituotteiden valmistus. Tästä alkoi yrityksen ura muovituotteiden parissa ja Hj. Jousi Oy olikin ensimmäisiä "muovitehtaita" Suomessa.

Ensimmänen ruiskuvalukone yritykseen hankittiin vuonna 1948. Samana vuonna osallistuttiin myös Tukholman St. Eriks Mässan –messuille. 1950-luvun aikana ruiskuvalutekniikkaa käyttäen valmistettiin mm. koteloita, lääkepurkkeja sekä kehitettiin Jousin ensimmäinen oma koru- ja kellokotelosarja, T-sarja.

1960-luvulla alkoi yrityksen varsinainen vientikauppa. Tuolloin osallistuttiin myös uivaan Finnfocus-näyttelyyn Thames-joella Englannissa. 1970-luvun aikana Turun kiinteistö myytiin ja yritys muutti toimipisteensä Kaarinaan. Vientikauppa jatkoi kasvuaan kun taas laukkujen valmistus lopetettiin.

1980-luvulla panostettiin voimakkaasti uusiin tuotteisiin. Myös teollisuushallia ja konttoria laajennettiin. 1990-luvulla valmistuksen automatisoituminen johti oman automaatio-osaston perustamiseen omiin ja muiden tarpeisiin. Toisaalta tällöin käsityön osuus väheni oleellisesti.

Vuosituhannen vaihtuessa Hj. Jousi Oy:n toiminta organisoitiin ja sopeutettiin uuteen kilpailutilanteeseen. Vuoden 2007 lopulla yrityksessä käynnistettiin kolmen vuoden kehityshanke, jonka puitteissa yhä kehitetään uusia pakkauksia mm. elintarvikkeille.

  Hj. Jousi Oy | Jousitie 6, 20760 Piispanristi | Puh: 02 28211 | Fax: 02 2421166 | S-posti:     

pages powered by h2j media